القائمة الرئيسية

الصفحات

HAARP hakkında sadece komplo teorisyenleri değil, Avrupa Birliği projeyi küresel bir endişe olarak nitelendirdi ve sağlık ve çevresel riskleri hakkında daha fazla bilgi isteyen bir kararı kabul etti. HAARP yetkilileri, bu endişelere rağmen projenin hiçbir şey olmadığını ısrarla belirtti bir radyo bilim araştırma tesisinden daha sinister. "
 - Kanada'nın CBC tarafından HAARP hava durumu kontrol yetenekleri üzerine belgeselden





HAARP: Ne oldu?



HAARP benzeri araştırmalar kuşkusuz diğer gizli projelerde de devam ederken, proje büyük miktarda olumsuz tanıtımın ardından 2013'te askeri tarafından kepenklendi. Bu makale, halkın HAARP'ın pratik askeri değeri az olan bir araştırma tesisi olduğuna inanmasını sağlamaya çalışan kişiler tarafından öne sürülen büyük aldatmacayı ortaya çıkarmaktadır. HAARP (Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı), az bilinen, ancak kritik önem taşıyan ABD askeri savunma projesidir. iddia edilen hava kontrolü yetenekleri ve çok daha fazlası üzerine tartışmalara yol açtı.

HAARP proje yetkilileri tarafından reddedilmesine karşın, saygın araştırmacılar, projenin elektromanyetik savaş yeteneklerinin, ABD ordusunun 2020 yılına kadar "Tam Spektrumda Hakimiyet" elde etme hedefini ve "2025'te Hava Sahipliğini" sağlama hedefini ileri sürmek üzere tasarlandığını iddia ediyor bkz. USAF doküman özeti burada). Diğerleri, HAARP teknolojilerinin hava kontrolünde, depremlere, kasırgalara, tsunamilere, küresel iletişim sistemlerini bozmaya vb. Nedenlerle kullanıldığını iddia etmek için ilerlemektedir.
Bu araştırmacılar, "ulusal güvenlik" iddiası nedeniyle hâlâ gizli tutulacak olan programın önemli yönlerine işaret ediyorlar. HAARP'nin kilit bir geliştiricisinin ABD patenti ve diğer belgesel kanıtlar bu iddiaları desteklemektedir. Hiç şüphe yok ki, savaşta kullanılabilecek elektromanyetik silahlar var. HAARP projesinin 300 milyon dolarlık fiyat etiketi, gözle göründüğünden daha fazla gidişat yaşandığını da gösteriyor.
Orijinal HAARP web sitesine göre, "HAARP, hem sivil hem de savunma amaçlı iletişim ve gözetim sistemlerini geliştirmek ve anlayabilmek için kullanılan iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını incelemek amaçlı bilimsel bir çaba." İyonosfer, atmosferimizin yaklaşık 30 mil (50 km) ila 600 mil (1000 km) arasında değişen hassas üst tabakasıdır.
HAARP proje web sitesi, "geçici olarak iyonosfer alanını heyecanlandırmak" için elektromanyetik frekans kullanan deneylerin gerçekleştirildiğini onayladı. Bazı bilim adamları, bu duyarlı tablonun bilinçli olarak rahatsız edilmesinin büyük ve hatta felaket sonuçlara sahip olabileceğini belirtmektedir.
هل اعجبك الموضوع :
author-img
A group of young people interested in blogging and writing important articles for daily life, where we know how important it is to know the facts in every person’s life َ( Q ANONS )