القائمة الرئيسية

الصفحات

"Det är inte bara konspirationsteoretiker som är oroade över HAARP. Europeiska unionen kallade projektet en global angelägenhet och antog en resolution som begär mer information om hälso- och miljörisker. Trots dessa bekymmer insisterar tjänstemän vid HAARP att projektet inte är något mer sinister än en radioforskningsanläggning. "
  - Från dokumentär om HAARP väderstyrningskapacitet av Kanadas CBC





HAARP: Vad är det?

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) var ett litet känt men ändå kritiskt viktigt amerikanska militärförsvarsprojekt som genererade ganska lite kontrovers över sina påstådda väderkontrollmöjligheter och mycket mer.

Projektet stängdes av militären 2013 efter att ha lockat stora mängder negativ publicitet, men HAARP-liknande forskning fortsätter utan tvekan i andra hemliga projekt. Denna uppsats avslöjar stora bedrägerier som utfärdats av de involverade för att leda allmänheten att tro HAARP var helt enkelt en forskningsanläggning med lite praktiskt militärt värde.

Trots att HAARP-projektets tjänstemän nekats, hävdar vissa respekterade forskare att projektets elektromagnetiska krigsmöjligheter är utformade för att vidarebefordra den amerikanska militärens uttalade mål att uppnå "Full-spectrum Dominance" senast 2020 och "Att äga vädret år 2025" ( se USAF dokument sammanfattning här). Andra går så långt som att hävda att HAARP-teknik har varit och fortsätter att användas för väderkontroll, för att orsaka jordbävningar, orkaner, tsunamier, att störa globala kommunikationssystem och mycket mer.

Dessa forskare pekar på stora aspekter av programmet som fortfarande hålls hemliga för påstådda orsaker till "nationell säkerhet". US patentet av en nyckelutvecklare av HAARP och andra dokumentära bevis stöder dessa patentkrav. Och det finns ingen tvekan om att elektromagnetiska vapen som kan användas i krigsföring existerar. HAARP-projektets pris på 300 miljoner dollar föreslår också att mer pågick än vad som möter ögat.

Enligt den ursprungliga HAARP-webbplatsen är "HAARP en vetenskaplig strävan som syftar till att studera jonosfärens egenskaper och beteende, med särskild tonvikt på att kunna förstå och använda den för att förbättra kommunikations- och övervakningssystemen både för civil och försvarsändamål." Jonosfären är det ömtåliga övre lagret i vår atmosfär som sträcker sig från cirka 30 mil (50 km) till 600 mil (1 000 km) över jordens yta.

HAARP-projektets webbplats erkände att experiment gjordes som använde elektromagnetiska frekvenser för att eldpulsade, riktade energistrålar för att "tillfälligt upphetsa ett begränsat område av jonosfären." Vissa forskare konstaterar att målmedvetet störa detta känsliga lager kan ha stora och till och med katastrofala konsekvenser.
هل اعجبك الموضوع :
author-img
A group of young people interested in blogging and writing important articles for daily life, where we know how important it is to know the facts in every person’s life َ( Q ANONS )